Nu pesto maken.

Forums Tuinrecepten Nu pesto maken.

Weergave van 0 geneste reacties
  • Auteur
    Berichten
    • #702
      TemaTema
      Bijdrager

      Omdat de basilicum het dit jaar geweldig doet heb ik al 2 keer  pesto kunnen maken. De lekkerste die er is (al zeg ik het zelf).

      Ik vul er kleine potjes mee die ik opsla in de vriezer. Dan blijft het lang goed. Ook aangebroken potjes.

      Recept:

      een flinke bos pesto (alleen de blaadjes gebruiken.

      50 gram Parmezaanse kaas

      50 gram pijnboompitten

      een flinke scheut olijfolie

      teentje knoflook

      en eventueel wat vers gemalen peper.

      Dit alles in de keukenmachine of fijnmaken met de staafmixer.

      Dan de potjes vullen (ik gebruik hier de conimex sambalpotjes voor)

      Met een klein beetje olie afvullen .

      Dat is alles.

      Als je de basilicum niet helemaal bij de grond afknipt maar zo’n 10 cm laat staan,  groeit ze binnen de kortste keren weer aan . Wij gaan nu op naar de 3e oogst.

      Teuni Maring tuin 8

       

      Bron:  “Zonder pakjes en zakjes kookboek” van Karin Luiten

       

       

      • Dit onderwerp is gewijzigd 3 jaren, 2 maanden geleden door TemaTema.
      • Dit onderwerp is gewijzigd 3 jaren, 2 maanden geleden door TemaTema.
Weergave van 0 geneste reacties
  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.