Omdat de basilicum het dit jaar geweldig doet heb ik al 2 keer pesto kunnen maken. De lekkerste die er is (al zeg ik het zelf).
Ik vul er kleine potjes mee die ik opsla in de vriezer. Dan blijft het lang goed. Ook aangebroken potjes.
Recept:
een flinke bos pesto (alleen de blaadjes gebruiken.
50 gram Parmezaanse kaas
50 gram pijnboompitten
een flinke scheut olijfolie
teentje knoflook
en eventueel wat vers gemalen peper.
Dit alles in de keukenmachine of fijnmaken met de staafmixer.
Dan de potjes vullen (ik gebruik hier de conimex sambalpotjes voor)
Met een klein beetje olie afvullen .
Dat is alles.
Als je de basilicum niet helemaal bij de grond afknipt maar zo’n 10 cm laat staan, groeit ze binnen de kortste keren weer aan . Wij gaan nu op naar de 3e oogst.
Teuni Maring tuin 8
Bron: “Zonder pakjes en zakjes kookboek” van Karin Luiten
-
Dit onderwerp is gewijzigd 3 jaren, 11 maanden geleden door
Tema.
-
Dit onderwerp is gewijzigd 3 jaren, 11 maanden geleden door
Tema.